Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Vakantiereis naar Brazilie in januari/februari 2008.


Voor een paar foto's van deze reis >> Klik hier <<

Plattegrond  van Natal
Klik hier of op de plattegrond voor een grotere weergave)

Plattegrond van Natal in Brazilie.

Natal
Natal is de hoofdstad (800.000 inwoners) van de staat Rio Grande do Norte.
Vanuit Natal begint de ongeveer 8 kilometer lange kuststrook genaamd de Via Costeira. De Via Costeira eindigt in het badplaatsje Ponta Negra.
Stad en staat hebben de grootste hoeveelheid zonuren (meer dan 3000 per jaar) van heel Brazilie. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat deze streek de schoonste lucht ter wereld heeft.
Maar er is meer in Natal, dat kan bogen op een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Nederlandse en Portugese overheersing. Uit die tijd resteren nog het imposante fort Reis Magos, mooie historische kerken en een groot aantal koloniale panden, al dan niet gerenoveerd. Ook erg interessant is de oude gevangenis die tegenwoordig dienst doet als toeristisch centrum en ambachtsmarkt en die op donderdagavond het toneel is van een dampende dansavond met live Forro, de samba variant van Natal.
En verder heeft Natal eigenlijk alles wat van een Braziliaanse stad te verwachten is. Diverse uitgaansgelegenheden, hypermoderne winkelcentra en een authentiek oud centrum waar de lokale bevolking inkopen doet en waar dus het echte Brazilie te zien is.

Naar boven

Via Costeira

De meeste hotels liggen aan de kuststrook Via Costeira, tussen Natal en Ponta Negra. Hier wordt het beeld wordt bepaald door een kilometers lang, ongerept zandstrand en duinpartijen. Een taxi kost er naartoe kost ongeveer 5,-- euro.
U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de gratis shuttle bus van de hotels.

Ponta Negra
Belangrijkste toeristische troef van Natal is de badplaats Ponta Negra.
Een heerlijk bruisend badplaatsje met alle mogelijke toeristische voorzieningen. Zo beschikt Ponta Negra over een prachtige baai, waar de rustige zee een gemiddelde temperatuur van 26 graden heeft. Die baai wordt enerzijds begrensd door een enorm beschermd stadspark, Parque das Dunas, en anderzijds door het beeldmerk van de staat, de Morro Careca (duin van de kale man). Daartussen ligt een levendig zandstrand geflankeerd door een sterk ontwikkelde boulevard van ruim een kilometer, met vrijwel uitsluitend bars, restaurants en winkels. En dat terwijl ook achter de boulevard nog veel restaurants te vinden zijn, waar de hele wereldkeuken vertegenwoordigd is, al voeren Braziliaanse vlees- en visgerechten de boventoon. Op de boulevard langs het strand kun je heerlijk wandelen.
De sfeer in Ponta Negra is uiterst relaxt en vriendelijk.
Op het prachtige zandstrand heerst er altijd een actieve sfeer.

Ten noorden van Natal
De noordkust van Natal is een bijzonder exotische omgeving wat u ontdekt bij een bezoek aan de eco-toeristische dorpen als Touros, Genipabu en ook Maracajau met uitgebreide watersportmogelijkheden. Voor de kust van laatstgenoemd dorp ligt een voor duikers en snorkelaars geschapen koraalrif, dat bovendien bij eb gedeeltelijk droogvalt, waardoor natuurlijke zwembaden ontstaan, vol kleurrijke tropische vissen.
In dit gebied zijn kortom overweldigende ervaringen op te doen. Zandsurfen van duinen, kabelbaanafdalingen met achtbaanallure, buggytochten met het hart in de keel en het ene na het andere overweldigende uitzicht voor of tijdens de extreem kleurrijke zonsondergang.

Naar boven

Ten zuiden van Natal
De kust ten zuiden van Natal is in 1 woord verpletterend. Niets meer, niets minder. Het begint langzaam vlak buiten de stad, maar eenmaal aan de oevers van de lagune van Tibau do Sul is er geen houden meer en wordt iedereen volstrekt overdonderd door de natuurlijke schoonheid.
Spierwitte duinen, een aquamarijngekleurde zee vol dolfijnen, palmen, paarden, apen, Atlantisch regenwoud en de absoluut mooiste zonsondergang van de hele staat. En dat alles in en rond twee dorpen die van alle gemakken voorzien zijn; Pipa en Tibau do Sul. Goede restaurants met alle denkbare keukens, grandioze dansgelegenheden, bijzondere kroegen en een bijzonder gemeleerde bevolking die daarnaast ook nog kan genieten van uitgestorven en zinderende stranden, zachtroze en knalrode zandkliffen en caleidoscopische koraal-riffen.

Pipa
Deze plaats ligt ongeveer 85 kilometer ten zuiden van Natal en is een zeer bijzondere vakantiebestemming.
Dit voormalige hippie-dorp is nu 1 van de bekendste en meest gewilde bestemmingen voor de Brazilianen. Pipa is overdag een rustige badplaats maar verandert in de avond in een gezellig geheel. Opvallend is de goede kwaliteit van eten, drinken en de geboden service en dat alles in een originele setting van smalle straatjes en uiterst gemoedelijke sfeer. Denk vooral niet dat ouderen en gezinnen hier niet thuis horen, want Pipa is echt een plaats die u gezien en ervaren moet hebben.

Tibau do Sul
Dit dorpje ligt aan de lagune die uitmondt op zee en biedt werkelijk ongekende vergezichten. Hier kunt u genieten van een heerlijke maaltijd of drankje met uitzicht op de lagune en ziet u regelmatig de dolfijnen hun kunsten vertonen!

 
Handige links:
Koers van de Euro (januari 2008) t.o.v. de Real.

>> Klik hier <<

Voor de weersverwachting in Natal.

>> Klik hier <<

Arke Fly Boeing 767-300ER => Stoelindeling vliegtuig.

>> Klik hier <<

Plattegrond van Natal.

>> Klik hier <<

Informatie over Brazilie.

>> Klik hier <<

Naar boven


 

 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.