Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Vakantiereis naar Curacao eind september 2009.

Voor een paar foto's van deze reis >> Klik hier <<
De foto's op de landkaart van het eiland >> Klik hier << (kun je zien waar ze zijn gemaakt).

Plattegrond  van Curacao
Klik hier of op de plattegrond voor een grotere weergave)

Plattegrond van Natal in Brazilie.


Bezienswaardigheden

De grotten van Hato
In het kalksteen aan de noordkust, vlakbij de Hato luchthaven, liggen de grotten van Hato. Naast de gebruikelijke stalagmieten is er ook een vleermuizenkolonie te zien. In de grotten zijn ook enkele oude rotstekeningen van de vroegere bewoners van Curacao, de indianen te zien. Er worden op regelmatige tijden rondleidingen gegeven.

Boka Tabla en Boka Pistol
Boka Tabla: een grot, voor de helft gevuld met water, waar krachtige golven door de kleine opening bij de zee, naar binnen rollen, een bulderend geroffel met zich meevoerend.
Boka Pistol: een inham waar golven tegen de koraalrotsen aanknallen en uiteenspatten in een fontein die klinkt als een geweerschot, waar hij ook zijn naam van heeft gekregen. Dit spektakel kan prachtig met de camera worden vastgelegd vanaf een uitkijkpunt, zo dichtbij dat je een nat pak riskeert!

Naar boven

Curacao Sea Aquarium
Het Curacao Sea Aquarium is misschien wel de populairste attractie op het eiland. Hier kunt u zich letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de onderwaterwereld. Gelegen aan de zuidkust, iets ten oosten van Willemstad, omvat het complex een jachthaven, een groot strand, een hotel een een aantal grote aquaria. Pijlstaartroggen, haaien, zee schildpadden, maar ook pelikanen, flamingo's en zeeleeuwen houden hier hun domicilie.
Het ernaast gelegen Curacao Underwater Park is een beschermd natuurgebied waar zeebiologen en andere wetenschappers onderzoek kunnen doen. Duikers kunnen ook toegang krijgen in het gebied dat lokaal bekend staat als Bapor Kibra, oftewel Vergane Boot, genoemd naar het stoomschip Oranje Nassau dat vlakbij de kust zonk in 1906.

Fort Amsterdam
Fort Amsterdam is tussen 1635 en 1636 gebouwd door de West-Indische Compagnie. Het fort deed dienst als verdedigingswerk maar ook als het hoofdkwartier van de WIC op Curacao.
Het fort ligt op een landtong ten zuidoosten van de Sint Annabaai in de wijk Punda van Willemstad. Tegenwoordig zetelt in het Fort Amsterdam de Antilliaanse regering waardoor het grootste gedeelte van het Fort niet te bezichtigen is, wel kunt u in het fort een kijkje nemen bij de gouverneurswoning en de kerk.

Overige bezienswaardigheden
Historische centrum van Willemstad
Fort Nassau
Landhuis Davelaar
Landhuis Zeelandia
Tafelberg & Landhuis Brakkeput
Plantagehuizen
Diverse koraalriffen waar je kan duiken
Zoutpannen met flamingo's te Jan Kok

Naar boven

Tips voor de mooiste stranden

Cas Abou (Het mooiste strand van Curacao)
Gedeeltelijk aangelegd strand met palmbomen en palmparasols wat verder gelegen van de bewoonde wereld en daarom door de week redelijk rustig, prima strand om bruin te bakken en te snorkelen. Vanwege het vele koraal vind je hier zeer veel verschillende vissen, ook grotere.
Gelegen in Bandabou, bereikbaar via de weg naar Santa Cruz.

Barbara Beach
Helaas is dit strand (tijdelijk) niet meer te bezoeken! Een rijke Amerikaan heeft het strand opgekocht en gaat er een groot hotel bij bouwen. Het was een van de mooiste stranden van het eiland. Het ligt in het zuid Oosten aan het Spaanse water.

Mambo Beach
Aangelegd strand met palmbomen en cocktailbars, druk bezocht, op hele hete dagen kan je hier schuilen onder de palmbomen, eettentjes met drankje bij de hand en echt de toerist uithangen. Als je een mooi rustig strand wilt dan moet je hier niet heen gaan. Het is een groot strand, gelegen bij het Seaquarium en als een van de weinige stranden ook 's avonds open, er is dan disco op het strand. Gelegen even ten oosten van Willemstad.

Daaibooi
Een strand waar je geen toegangskosten hoeft te betalen. De lokale bevolking vermaakt zich hier graag, vanwege het schone zand, het ondiepe water en de vele vissen. Er zijn sanitaire voorzieningen maar deze zijn beperkt.
Bij de rotsblokken vind je de mooiste vissen.
Gelegen in Bandabou, bij San Willibrordo.

Playa Kenepa
Bestaat uit Grote Knip en Kleine Knip.
Twee van de weinige vrij toegankelijke publieke stranden, dus hier hoef je geen entree te betalen, en daar zijn helaas de voorzieningen ook naar. Maar hier kom je voor het zwemmen, want het water is helder blauw en regelmatig zie je hier schildpadden. De ligging is in het westen, bijna bij Westpunt, dus ver van Willemstad.

Naar boven

Port Marie
Een prachtig strand met douchegelegenheid en een restaurant, vooral 's ochtends zijn de leguanen vaak te zien maar ook verder op de dag lopen de leguanen gewoon op het strand. Het is een goede duikplek vooral voor beginnende duikers.
Gelegen in Bandabou, bij San Willibrordo.

Playa Kalki
Dit strand ligt vol koraalresten en voelt daarom aan als een kiezelstrand, minder geschikt om te zonnen maar je kunt er prima snorkelen of duiken. Veel koraal en de kleurrijkste vissen, gelegen in de uiterste westpunt van het eiland. Vanwege de stroming niet ongevaarlijk. Toegang gratis.

 
Handige links
 
Koers Euro (sept. 2009) t.o.v. de NAF en de Dollar.

> Klik hier <

Voor de weersverwachting in Curacao.

> Klik hier <

Website van Hotel Trupial Inn.

> Klik hier <

Ligging Hotel Trupial Inn.

> Klik hier <

Plattegrond van Curacao.

> Klik hier <

Informatie over Curacao.

> Klik hier <

Stoelindeling Boeing 767-300 van ArkeFly.

> Klik hier <

Vakantiereiswijzer Trupial Inn.

> Klik hier <

Zoover Trupial Inn.

> Klik hier <

Curacao Autoverhuur - Avis.

> Klik hier <

Curacao Autoverhuur - Budget.

> Klik hier <

Google Maps Trupial Inn.

> Klik hier <

Naar boven


 

 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.