Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Reistips voor Thailand.

Reisverslag "Glimlach van Thailand lezen
>> Klik hier <<

Alle foto's van onze reis bekijken? >> Klik hier <<

Voor de landkaart van Thailand >> Klik hier <<

Taal
De officiele taal is het Thai, de moedertaal van 80% van de bevolking. De tweede taal is het Engels.

Algemeen
Thailand is 14 keer zo groot als Nederland en heeft bijna 61 miljoen inwoners.
Het land kent sinds 1992 een burgerlijke democratie. Thailand is nooit gekoloniseerd geweest hetgeen met zich meebrengt dat het zijn ware identiteit heeft weten te behouden. Het is dan ook met geen enkel ander land in Azie te vergelijken. De contrasten in Thailand zijn nog steeds erg groot. Bangkok komt over als een moderne stad waar zeer veel kapitaal aanwezig is. Deze gigantische metropool groeide in 30 jaar tijd van 400.000 inwoners naar ongeveer 12 miljoen inwoners. Niemand weet echter hoeveel mensen er nu precies wonen.
Het leven in Bangkok is niet te vergelijken met het leven op het platteland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In Bangkok krijgt u niet snel de indruk dat u in een ontwikkelingsland terecht bent gekomen. Dit wordt u echter snel genoeg duidelijk als u andere gebieden gaat bezoeken. Men moet oppassen dat de kloof tussen rijk en arm niet te groot wordt.
Er wordt dan ook veel aan scholing gedaan en zelfs het koningshuis is constant bezig om de minderheidsgroepen een beter bestaan te brengen. Thailand gaat in een generatie over van een agrarisch land naar een industrieland. Men exporteert o.a. rijst, tapioca, ananas, textiel, safieren, olie, aardgas en vele andere artikelen.
De Chinese invloed is groot. Nooit heeft de Thai er een probleem van gemaakt dat de Chinezen in de zakenwereld overheersten. Al generaties lang trouwden Thaise meisjes met Chinezen en andersom. Dit bracht met zich mee dat veel Thais Chinees bloed in zich hebben, hetgeen duidelijk merkbaar is, want men is goed in handel en veel Thais houden van hard werken. Overigens is Chinatown in Bangkok een van de weinige echte, authentieke Chinatowns die er in Azie nog zijn overgebleven.
Zeker de moeite waard om hier eens doorheen te wandelen.

Eten
Eten is niet duur. Naast Thais zijn er op veel plaatsen ook Westerse gerechten verkrijgbaar. Thais eten is vaak erg pittig, dus pas op dat het niet te heet voor u is. Men eet met een vork en een lepel, een mes komt er niet aan te pas. Soep wordt niet als voorgerecht gezien, maar komt er gewoon "tussendoor".

Naar boven

Drinken
Nooit kraanwater drinken! Op elke hotelkamer is een thermoskan of fles met drinkwater voorradig. Is deze leeg dan kunt u hem altijd bij laten vullen. Verder is er in heel Thailand drinkwater in flessen verkrijgbaar.
Bier is vrij duur. Een blikje kost, in de supermarkt, circa 0,73 euro en in de hotels 2 tot 3 maal zoveel. Er zijn verschillende brouwerijen in Thailand. Singha is de bekendste. Naast Singhabier (9%!) wordt er veel Kloster, Carlsberg, Amarit en (vooral) Heineken (eigen brouwerij in Thailand) gedronken. Natuurlijk zijn er ook veel importbieren verkrijgbaar, al zijn deze bieren duurder dan de eerder genoemde biersoorten. Thaise whisky is spotgoedkoop. Meestal is de whisky niet ouder dan 5 jaar. Frisdranken zijn goedkoop . Wijnen zijn over het algemeen duur en niet lekker, maar de Thaise wijn `Loei` is wel lekker en beslist niet duur! Overal zijn vele restaurants. Pas op bij het eten aan straatkarretjes. Ook met schepijs moet u natuurlijk altijd oppassen. IJsblokjes (met een rond gat) zijn overal veilig, dus is het niet nodig om deze uit uw glas te "vissen".

Klimaat
Er zijn 3 seizoenen in Thailand.
De zomer valt van maart tot juni, de regenperiode van eind juni tot oktober en de winter van november tot maart. Thailand is een tropisch land, dus ook de wintermaanden zijn warm, m.u.v. de berggebieden waar het een stuk koeler kan zijn. In de regenperiode valt er lang niet elke dag regen. Wanneer het regent zijn dit meestal korte, hevige buien.
Het hoogseizoen valt in Thailand van december tot maart. De prijzen zijn dan het hoogst.

Religie
De meeste inwoners van Thailand (circa 94%) zijn Boeddhist. Daarnaast zijn er 4% Islamieten en 1% Katholieken. Boeddhistische monniken dient u met respect te behandelen. Vrouwen mogen monniken niet aanraken en mogen niet naast een monnik gaan zitten. Raak geen Boeddhabeelden aan maar benader ze met respect. Monniken zijn erg vriendelijk en maken graag een praatje, ze spreken echter niet allemaal Engels. Het is zeer onbeleefd wanneer men zodanig gaat zitten dat men uw voetzolen kan zien. In de tempel moet u uw voetzolen altijd in de tegenovergestelde richting van een Boeddhabeeld plaatsen, dus nooit naar Boeddha toe.

Post en telefoneren
Brieven die per luchtpost naar Nederland of Belgie worden verstuurd doen er gemiddeld 5 dagen over.
Voor telefoneren vanuit Thailand naar Nederland draait u zonder onderbreking het internationale toegangsnummer 001 gevolgd door het landnummer 31, het netnummer (zonder 0) en het abonneenummer. Bellen vanuit Thailand naar Nederland is vrij duur.
Vooral in de luxe hotels kunnen de tarieven aardig oplopen.

Naar boven

Tijdsverschil
In de zomermaanden (april - september) is het 5 uur later dan in Nederland, in de wintermaanden (september - april) is het 6 uur later. Sommige mensen hebben problemen om het tijdsverschil te overbruggen. De ervaring heeft geleerd dat u na aankomst gewoon wakker probeert te blijven en de eerste avond op tijd naar bed gaat. Zo komt men doorgaans op de snelste manier weer in het juiste ritme.

Veiligheid
Thailand is een redelijk veilig land, natuurlijk moet u altijd op uw spullen letten, maar t.o.v. vele andere landen komt diefstal hier (nog) niet veel voor. Men zal u niet snel lastig vallen. Verhalen betreffende criminaliteit zijn vaak niet van sensatie ontbloot en/of berusten veelal op incidentele ervaringen. Ook als vrouw zijnde kunt u rustig alleen uitgaan.

Voltage
In Thailand is de spanning 220 volt. We adviseren u om een universele stekker mee te nemen.

Bagage
De kofferruimte in de touringcars is beperkt! Wij verzoeken u dringend om uw bagage te beperken tot 1 koffer van normale afmetingen en bij voorkeur van hard materiaal (bijv. Samsonite) en 1 stuks handbagage! In Thailand is het niet nodig om zelf met uw koffer te "sjouwen". Het is normaal dat deze naar uw kamer wordt gebracht (fooitje).

Entreegelden
Over het algemeen is het zo dat voor toeristen andere entreegelden van toepassing zijn dan voor inwoners van Thailand.

Gedrag en respect
Gedrag en respect staan ook nu nog hoog in het vaandel van de Thaise cultuur. Wanneer men de medemens niet respecteert is een vredige samenleving niet mogelijk, is een van de spreuken van de Thai. Respect is dan ook zeer belangrijk. Een mooi voorbeeld is het gigantisch drukke verkeer in Bangkok, dat dag en nacht voor opstoppingen zorgt. In het westen zou een dergelijk verkeerspatroon voor vele irritaties, gebalde vuisten, opgeheven vingertjes en zelfs vechtpartijen zorgen. Echter niet in Bangkok. Het probleem is voor ons allemaal eender, dus waarom zouden we ons druk maken. Men begrijpt dan ook niet het ongeduld van toeristen, die zich drukker lijken te maken dan de Thai zelf. Er zijn in Thailand een aantal gedragscodes die ons vreemd zijn.

Naar boven

Onderstaand een overzichtje van de belangrijkste regels.
De traditionele manier van groeten is de "wai", waarbij de handpalmen ter hoogte van de neus tegen elkaar worden geplaatst. Daarbij maakt men een lichte buiging. Hand schudden kent men niet, alhoewel vooral mannen westerse mensen wel eens een hand geven. Kinderen kunt u met een glimlach begroeten. Het hoofd beschouwt men vanuit het Boeddhisme als de ziel die onaantastbaar is. Raak daarom het hoofd van een Thai nooit aan, ook niet van kinderen. Wanneer het per ongeluk gebeurt, verontschuldigt u zich dan. Ga nooit tegenover iemand zitten zodat men uw voetzolen kan zien, dit is heel onbeleefd. Wijs ook niet iets aan met uw voeten of sluit bijvoorbeeld geen deuren met uw voeten. Thais zitten vaak op de grond te eten, let op dat u nooit over het eten heenstapt. Wordt u bij een Thai uitgenodigd, dan is het gebruikelijk dat u uw schoenen uittrekt.

Van nature stapt de Thai over de problemen heen, het is een enorm trots volk en beslist niet onderdanig! Wanneer de Thai echter in zijn eer is aangetast zal hij of zij u met minachting aanschouwen en u verder links laten liggen. Boos worden ziet men als gezichtsverlies. De Thai kan maar moeilijk begrijpen dat westerlingen zo snel "uit hun rol vallen". Boos worden is ongemanierd en grof, in hun ogen maakt u zich dan nogal belachelijk. Voor een goede harmonie in de samenleving zal er wederzijds respect moeten zijn, zo is de redenatie van de Thai. De Thai gaat zeer beschaafd gekleed. Men zegt wel eens dat de vrouwen nergens anders ter wereld zo beschaafd en vrouwelijk gekleed gaan als in Thailand.

Kleding is altijd schoon. Nooit wordt kleding meer dan 1 maal gedragen, het wordt altijd meteen gewassen. Wassen kan iedereen, arm of rijk. Het is dan ook een uiterst proper volk. Schoon en netjes zijn is van het grootste persoonlijke belang.

Bij een tempelbezoek dient u uw kleding aan te passen, d.w.z. geen korte broek en geen blote schouders. Vooral bij de Wat Phra Keo (Grand Palace) is men zeer streng. U betreedt de tempels altijd zonder schoenen! Informeer bij een tempelbezoek altijd even hoe u het best gekleed kunt gaan. Boeddhistische monniken dient u met respect te behandelen. Vrouwen mogen monniken niet aanraken en mogen niet naast een monnik gaan zitten. Raak geen Boeddhabeelden aan maar benader ze met respect. Monniken zijn erg vriendelijk en maken graag een praatje, ze spreken echter niet allemaal Engels. Het is zeer onbeleefd wanneer men zodanig gaat zitten dat men uw voetzolen kan zien. In de tempel moet u uw voetzolen altijd in de tegenovergestelde richting van een Boeddhabeeld plaatsen, dus nooit naar Boeddha toe.

De Thai heeft zeer veel respect voor het koningshuis. Alle kritiek is taboe. De koninklijke familie is zeer populair en het moet gezegd worden dat het koningshuis zich enorm inzet voor de minder bedeelde bevolkingsgroepen. De koning is veel op reis in zijn eigen land en bezoekt regelmatig de bergstammen en mensen die het minder goed hebben. Hij geeft veel adviezen over het verbouwen van nieuwe agrarische producten en er zijn door hem hele projecten opgezet. Ook zijn vrouw, koningin Sirikit is zeer begaan met het lot van de arme mensen. Alhoewel de koning geen politieke macht meer heeft, worden zijn uitspraken door iedereen gerespecteerd. Bij de ernstige staatsgreep in april 1992, waren slechts enkele woorden van de koning voldoende om alles weer tot rust en bezinning te brengen. Het volk staat volledig achter het koningshuis.

Naar boven

De Thaise overheid wil het land tot een van de schoonste landen van Azie maken. Om deze reden is het in het gehele land ten strengste verboden sigarettenpeuken, kauwgom, papier of ander afval op straat te gooien. Vooral bij de toeristische bezienswaardigheden en in de steden wordt hierop streng gecontroleerd. U riskeert een boete van Bath 2000 (circa 51,70 euro) per overtreding. In Thailand is zojuist een wet in werking getreden, die het roken in bussen (ook in het openbaar vervoer) volkomen verbiedt. Bij overtreding wordt er een boete geheven van Bath 5000,- (circa 129,30 euro).

Nightlife
Bangkok is natuurlijk over de hele wereld bekend om zijn uitgaansleven. Het is erg jammer dat de westerse media (over het algemeen) uitgaan in Bangkok met sex associeert. Wanneer u het niet opzoekt, zult u het ook niet snel tegenkomen. Bangkok heeft voor iedereen veel te bieden. Discotheken zijn er volop. Bekende zaken zijn Nasa, Taurus en het onlangs geopende gigantische Phoebus. Gezellige pubs, met meestal levende muziek zijn overal te vinden.
Pattaya kent ook een enorm uitgaansleven. Er zijn talloze disco's en pubs. Het uitgaansleven komt, zoals in de meeste andere badplaatsen, pas vrij laat op gang. De travestietenshows in Tiffany en Alcazar zijn wereldberoemd.

Fotograferen en filmen
Fotograferen en filmen kan bijna altijd en overal. De Thai maakt niet snel bezwaren. Twijfelt u bij religieuze plaatsen, informeer dan even. Wanneer u mensen wilt fotograferen is het zeker niet meer dan beleefd om even toestemming te vragen.

Shoppen/Souvenirs
In Thailand vindt u tal van schitterende souvenirs, zoals houtsnijwerk, brons, beschilderde parasols, goedkope horloges en natuurlijk Thaise zijde. Goud is ook zeer populair.
In Thailand is van alles te koop. Vooral in Bangkok zijn gigantische warenhuizen. Mah Boen Krong is een typisch Thais warenhuis waar het altijd druk is en de prijzen laag zijn.
Het onlangs geopende Seacon Square behoort tot een der grootste overdekte winkelcentra ter wereld en is een attractie op zich.
The Mall Bangkapi is eveneens zeer ruim van opzet en de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Daarnaast zijn er de vele warenhuizen van Central, Robinson, Imperial e.a. De grootste markt ter wereld is de weekendmarkt waar werkelijk van alles te koop wordt aangeboden. Er zijn maar liefst meer dan 5000 stands.
Het is aantrekkelijk om kleding te laten maken, de prijzen zijn laag voor een doorgaans goede kwaliteit.
Daarnaast zijn er natuurlijk vele spullen te koop zoals houtsnijwerk, brons, beschilderde parasols, goedkope horloges en natuurlijk Thaise zijde. Goud is ook zeer populair. Goud in Thailand is meestal 22 of 24 karaat. Daardoor blijft de waarde behouden. Heeft u bijvoorbeeld al eens een ketting gekocht, maar u wilt uw geld terug, dan is dit geen probleem. De dagkoers staat op de deur van elke goudwinkel en het is wegen en betalen. Ruilen kan natuurlijk ook. Edelstenen zijn ook populair. Markten zijn er volop in Thailand en natuurlijk vooral in Bangkok. De weekendmarkt hebben we al genoemd. Andere markten zijn Pratunam (in de buurt van het Amari Watergate en Indra Regent Hotel), Banglampoo en Klong Toey. Natuurlijk moet u op de markt zoveel mogelijk proberen af te dingen.

Naar boven

In de uitgaanswijk Patpong 1 en 2 is elke avond een nightmarket waar veel namaak merkartikelen worden aangeboden. Naast de bovengenoemde warenhuizen en markten zult u ontdekken dat Bangkok in feite geen echt centrum kent en dat overal winkels, warenhuizen en koopkraampjes zijn. De minder toeristische markten, zoals bijvoorbeeld de kilometers lange nightmarket op Ramkamheang, zijn uiteraard voordeliger om uw inkopen te doen.
Verder zult u ontdekken dat u overal ongedwongen kunt kijken en winkelen. Niet snel is men opdringerig, trekt men aan u, of wordt men boos omdat u bijvoorbeeld niets koopt. Nee, de Thaise verkopers blijven normaliter netjes, beleefd en behulpzaam, ook in de drukke toeristenplaatsen. Ze maken graag een praatje en zijn altijd nieuwsgierig waar u vandaan komt. Het is een voorbeeld van de Thaise gastvrijheid. Denk aan de invoer bepalingen in Nederland bij terugkomst!

In- en uitvoer
U kunt in Thailand allerlei leuke souvenirtjes kopen, maar u moet wel rekening houden met de invoerbepalingen in Nederland. Per persoon mag u 1 liter sterke drank, 1 slof sigaretten en voor maximaal 172,40 euro aan souvenirs en sieraden invoeren. Het is verboden antiek en Boeddhabeelden met een religieuze waarde uit te voeren. De invoer in Nederland van namaak horloges zoals Rolex en Cartier is verboden.

Geldzaken
De munteenheid is de Thaise Baht. Er zijn muntstukken van 1, 2, 5 en 10 Baht en bankbiljetten van 10 (bruin), 20 (groen), 50 (blauw), 100 (rood), 500 (paars) en 1000 (grijs) Baht. Travellercheques worden bijna overal geaccepteerd, evenals creditcards. Postkantoren en banken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.30 uur. Ook zijn er vele geldautomaten (vooral in grote steden), waar u geld kunt pinnen. Daarnaast wisselen de meeste hotels US dollars en kunt u euro's wisselen bij de bank. In de toeristencentra zijn vele wisselkantoortjes die ook 's avonds open zijn. Er bestaat in Thailand geen zogenaamde "zwarte markt" voor westerse valuta.

Gezondheid
De gezondheid staat op een heel behoorlijk peil. De prive-ziekenhuizen zijn over het algemeen uitstekend. Overal is een 24-uurs eerstehulppost. Tandartsen hebben eveneens een uitstekende opleiding genoten en werken doorgaans met dezelfde moderne apparatuur als in Belgie en Nederland. Bloedtransfusies, evenals het gebruik van injectienaalden staan als veilig bekend. Ook tandartsen werken zeer clean en safe.
Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25 - 50 C. kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Naar boven

Op reis in het buitenland is het van groot belang voorzichtig te zijn met eten en drinken, aangezien voedsel en water vaak verontreinigd zijn. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u het risico aanmerkelijk beperken.

- Eet geen sla en ongeschild fruit, tenzij .....gewassen met water uit een fles.
- Wees voorzichtig met vlees dat niet door en door gaar is, schaal- en schelpdieren, ongepasteuriseerde melk en kaas.
- Eet geen ijs.
- Eet geen voedsel dat opnieuw is opgewarmd of niet goed is afgedekt.
- Zoek een restaurant dat drukbezocht wordt en populair is bij de plaatselijke bevolking.
- Was altijd grondig uw handen voordat u gaat eten of een dier heeft geaaid.
- Koop geen eten bij stalletjes op straat.
- Als het leidingwater niet wordt gezuiverd, kunnen ook ijsblokjes verontreinigd zijn.
- Wees voorzichtig met wat u drinkt. Gebruik drank uit blikjes en flessen. Thee en koffie gezet met kokend water zijn veilig.
- Gebruik geen kraanwater, maar "flessenwater" voor het tanden poetsen, het reinigen van contactlenzen en het schoonmaken van wondjes.

Ook al bent u nog zo voorzichtig, u kunt toch nog last krijgen van maag- en darmstoornissen. Dat kan komen door verontreinigd voedsel of water, maar ook doordat u andere dingen eet en drinkt dan u gewend bent. Het is vrij normaal om op reis, met name in ontwikkelingslanden, te kampen te krijgen met enige vorm van diarree, braken of misselijkheid. Vaak is dit van korte duur en gaat het vanzelf over.

Grensdocumenten
Uw Nederlandse paspoort dient nog 6 maanden na thuiskomst geldig te zijn. Verblijft u langer dan 30 dagen in Thailand dan heeft u een visum nodig. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij het Thais consulaat, tel. 070-3452088/Thaise Ambassade 070-3459703.

Fooien
De ervaring van de laatste paar jaar heeft geleerd dat men niet altijd goed raad weet met het geven van fooien. Waar moet ik wel en waar niet een fooi geven? Geef ik te weinig of geef ik juist teveel? Iedereen wil immers zo correct mogelijk handelen en behandeld worden. Daarnaast heeft het Boeddhisme ons geleerd om alles in zijn waarde te laten en alles op de juiste manier proberen te taxeren. Ongeveer 20 jaar geleden was het geven van fooien in Thailand volstrekt ongebruikelijk. Echter, met de komst van meer en meer toeristen werd dit steeds meer een begrip en zo gebeurde het dat gidsen en buschauffeurs zelfs meer gingen verdienen dan hun bazen.
Vandaar dat men de salarissen is gaan afstemmen op het ontvangen van fooien.

Naar boven

Kleding
Neem veelal luchtige kleding mee. Katoen is vaak het prettigste. Het hele jaar is het warm. M.u.v. de berggebieden is een jas overbodig.
In de luxe hotels is het niet nodig een stropdas te dragen. In de regentijd kan een paraplu handig zijn. Kleding is in Thailand nog steeds goedkoop, veel mensen laten kleding maken of kopen goedkoop T-shirts e.d. in om mee naar huis te nemen. Denkt u aan de invoer bepalingen.
Bij een tempelbezoek dient u uw kleding aan te passen, d.w.z. geen korte broek en geen blote schouders. Vooral bij de Wat Phra Keo (Grand Palace) is men zeer streng. U betreedt de tempels altijd zonder schoenen!

Openbaar vervoer en taxi`s
In Bangkok hebben bijna alle taxi's een meter, dus vaste prijzen. Is er geen meter, dan van tevoren de prijs afspreken.
Bij de Tuk Tuk, een driewielig vervoermiddel en bij de fietstaxi's moet u eerst de prijs afspreken. In toeristencentra worden doorgaans hogere prijzen gehanteerd. Het openbaar vervoer is zeer goedkoop, evenals de trein. Door het hele land zijn op lange afstanden busverbindingen.

 Handige links:
 #
   Klik hier >>>>>   Foto-album Thailand
 
#   Klik hier >>>>>   Royal Jordanian info vliegtuigen e.d.
 #   Klik hier >>>>>   Het weer in Thailand
 
#   Klik hier >>>>>   Thai Garden Resort
 #   Klik hier >>>>>   Thai Garden Resort informatie van TUI
 #   Klik hier >>>>>   Informatie over Pattaya
 #
  Klik hier >>>>>   Informatie over Special Journey

Naar boven


 
 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.